Undersøkelser på muskovitt, vismut og kvarts

Har gjort noen undersøkelser av hardhet og skrapefarge på muskovitt, vismut og kvarts.

Utstyr

Strekplate

skrapeplate

Mohs hardhet verktøy fra 3-9

mohs_hardhet

 

Muskovitt

muskovitt

Den virker veldig lett å skrape så jeg prøvde med en i verdi tre og den lagde lett merke.

Skrapte med en av kantene i strekplaten, men det falt av noen biter som var nesten umulig å se. Kunne ikke merke noen farge av disse.

Vismut

vismut

Virket ganske hard og prøvde med hardhet fem, denne lagde lett en skrape. Siden det gikk så lett så prøvde jeg med en treer. Denne lagde også en skrape, siden jeg ikke har noen måte å teste lavere så setter jeg den til < 3.

Testet også med å skrape den borti muskovitt platen og den lagde en skrape så vismut er hardere enn muskovitt.

Skrapte deretter med en av kantene borti strekplaten, det skapte denne linjen.

strektest_vismut

Den virket sølvfarget så jeg valgte å sette den fargen.

Kvarts

kvarts

Kunne ikke gjøre strektesten da den er hardere enn strekplaten.

Kvarts virker veldig hard så jeg testet med en femmer og den lagde ikke en skrape. Det gjorde ikke sekseren heller, men syv var såvidt. Setter den derfor til 7, men jeg er usikker på om den er litt lavere.